Holmlia bad er gjenåpnet etter en 7 måneder lang rehabilitering. Badet har fått nytt stålbad, plaskebasseng for de minste, ny belysning og oppgraderte garderobeanlegg med tilhørende fasiliteter. Foto: Ken OpprannEt nytt plaskebasseng for de minste. Foto: Kultur- og idrettsbyggByrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen gjenåpnet Holmlia bad tirsdag 7. januar. Foto: Ken OpprannHolmlia bad er et godt besøkt lokalbad og det eneste svømmeanlegget i Oslo sør. Badet betyr mye for de som bor i området. Svømmer Karoline Berthelsen og byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Ken Opprann- Brukerne har fått et moderne badeanlegg, med en lun og fin atmosfære. Universell utforming og varmeregulering gjør badet tilgjengelig også for nye brukergrupper, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby. Foto: Ken Opprann

Holmlia bad er ferdig rehabilitert

Etter syv måneder rehabilitering har Søndre Nordstrand bydel nå gjenåpnet Holmlia bad.

Badet har fått nytt stålbad, plaskebasseng for de minste, ny belysning og oppgraderte garderobeanlegg med tilhørende fasiliteter. Det er Håndverkskompaniet som har vært totalentreprenør på rehabiliteringen.

Tirsdag 7. januar var det duket for en formell åpning av det populære badet i Oslo sør. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, foresto åpningen.

- Vi vet at det er mange i Oslo som ikke kan svømme. Det å ha et badetilbud i nærheten av skolen er en forutsetning for å ha en god svømmeundervisning, sier byrådsleder Raymond Johansen.

- Vi er utrolig stolte over at vi de siste åra har fått til et taktskifte i investeringer i folkebad og idrettsanlegg i Oslo. I løpet av 2023 står nye bad klare på Tøyen, Manglerud og Stovner, i tillegg pusser vi opp flere av de andre offentlige badene. Ikke siden 1983 har det blitt åpnet et nytt folkebad i Oslo, sier byrådslederen.

Badeanlegget fremstår som nytt, og er nå tilrettelagt med egen HC-garderobe og HC-heis. Det er installert et helautomatisk renseanlegg med sandfilter, gjenbruk av spylevann og akustisk demping både i svømmehall og i garderober.

Budsjettet for prosjektet har vært 44 millioner kroner inkludert tilskudd på 17 millioner fra tippemidler.

- Brukerne har fått et moderne badeanlegg, med en lun og fin atmosfære. Universell utforming og varmeregulering gjør badet tilgjengelig også for nye brukergrupper, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Sentrale tiltak i rehabiliteringen har vært:

  • Nytt stålbad og et lite plaskebasseng for de minste
  • Totalrehabilitering av garderobeanleggene
  • Universell utformet
  • HC garderobe
  • Akustisk demping i svømmehall og garderober
  • Ny belysning av tak og vegger
  • Helautomatisk renseanlegg
  • Utskifting av dører og gulvbelegg