Höegh EIendom kjøper seg inn i Sommerrogata 17. Foto: Höegh Eiendom
Höegh EIendom kjøper seg inn i Sommerrogata 17. Foto: Höegh Eiendom

Höegh kjøper seg inn i 100 år gammel Oslo-bygård

Höegh Eiendom blir ny hovedeier i Sommerrogata 17 på Solli Plass i Oslo.

Det skriver Höegh Eiendom i en pressemelding fredag.

Sommerrogata 17 er en bygård fra slutten av 1800-tallet på omtrent 4.200 kvadratmeter fordelt over seks etasjer, med hovedsakelig areal for kontorvirksomhet. I byggets første etasje er det utadrettet virksomhet med servering og forretning, skriver Höegh om eiendommen.

– Kjøpet er et resultat av vår strategi om å vokse i nabolag hvor vi allerede har god tilstedeværelse og kompetanse om markedet. Vi ser frem til å overta forvaltningen av denne flotte eiendommen og starte samarbeide med etterkommere av familien Bjørklund, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom, i pressemeldingen.

Höegh Eiendom kjøper andeler i selskapet som eier eiendommen, og vil etter overtagelsen ha majoriteten. Eierne av den resterende andelen viderefører sin posisjon i eiendommen, heter det i meldingen.

– Vår familie har vært en del av bygårdens historie i over 100 år. Når vi først skulle få ny medeier og samarbeidspartner, så er vi veldig tilfredse med at dette ble Höegh Eiendom. Det er selvfølgelig et stort pluss at de har en organisasjon som kan håndtere den daglige driften av eiendommen, sier Cathrine Bjørklund Simensen, representant for eierne som blir med videre.

Det skal ha blitt gjennomført fem budrunder med totalt 13 budgivere. Partene har blitt enige om å ikke gå ut med kjøpspris. Den formelle overtakelsen er avtalt innen 1. februar 2023.