KTV Group gjør fasadevasken med drone. Foto: Tony Aasen/KTV GroupKTV-gründer og dronepilot Kennet Nilsen. Foto: Tony Aasen/KTV GroupGründer av KTV Group Kennet Nilsen forteller at de vurderer å legge ut dronekonseptet på markedet fra neste år. Foto: Tony Aasen/KTV Group

Her tar de fasadevasken med drone

KTV Group gjennomfører vedlikehold i sameier og borettslag med drone.

Ifølge en pressemelding fra vedlikeholdsbedriften kan fasadevask med droner gjøres både raskere og billigere enn med tradisjonelle metoder.

– Akkurat nå har vi åtte høyblokker som rengjøres. Med tradisjonell fasadevask og fasadeklatrere tar slike oppdrag cirka ti uker. Med drone bruker vi én uke, sier gründer av KTV Group Kennet Nilsen i meldingen.

Dronen som KTV bruker, er cirka én meter i diameter og kan håndtere høyder på opp til 50 meter. Med drone skummes vaskemiddelet SelfCleaner på overflatene. Vær og vind gjør resten ved å fjerne grønske, plakk og algevekst, heter det i pressemeldingen. Før dronen ble tatt i bruk i fjor, måtte fasadeklatrere spre SelfCleaner på byggene som KTV vedlikeholdt.

– Sluttresultatet er minst like godt med drone sammenlignet med høytrykk, og samtidig unngår fasadene slitasjen, sier Nilsen.

KTV-gründeren forteller at selskapet selv har utviklet og installert tilpasningene på dronen som gjør den i stand til å gjøre jobben. De vurderer å tilby konseptet i markedet fra neste år.