Norcems sementfabrikk i Brevik. Norcem eies av Heidelberg-konsernet. Foto: Heiko Junge / NTB

Norcems sementfabrikk i Brevik. Norcem eies av Heidelberg-konsernet. Foto: Heiko Junge / NTB

HeidelbergCement blir Heidelberg Materials

Tidligere denne uka offentliggjorde HeidelbergCement at de skifter navn til Heidelberg Materials.

Selskapet offentliggjorde det nye navnet i en seanse på hovedkontoret i Heidelberg i Tyskland. “Heidelberg”-navnet lever videre, men Materials erstatter Cement.

I en pressemelding skriver de at Materials står for en innovativ portefølje av bærekraftige og intelligente byggematerialer i tillegg til digitale løsninger.

- Vi er stolte av sement-delen av, men selskapet består av mye mer enn sement. Det gjelder både i dag, og enda mer i fremtiden, sier styreleder Dr. Dominik von Achten i Heidelberg Materials.

- Vår fremtid er bærekraftig. Vår fremtid er digital. Kundenes krav, markeder og konkurrenter endrer seg raskt. Muligheter og utfordringer går utover landegrensene, kommunikasjonen blir stadig mer global. Det oppstår differensieringsmuligheter. Vi vil være det første selskapet i verden som tilbyr karbonfri sement i stor skala så tidlig som i 2024. Vi driver kraftig frem skaleringen av våre CCUS-aktiviteter: innen 2030 vil vi redusere våre CO2-utslipp med 10 millioner tonn med prosjekter vi allerede har satt i gang, legger han til i meldingen.

Navneendringen vil først bli implementert på konsern-nivå, hvor Materials taes i bruk umiddelbart. Neste år vil man også bruke navnet i andre deler av konsernet.