Ill. Innovatio/Diakonhjemmet

Har vedtatt reguleringsplanen for Diakonhjemmet hage

Bystyret i Oslo har vedtatt reguleringsplanen for Diakonhjemmet hage. – Dette er en stor milepæl for Diakonhjemmet. Nå skal vi gjøre det vi kan for at dette blir til glede for hele byen vår, sier forstander og administrerende direktør Ingunn Moser.

– Det har vært utrolig spennende helt fram til siste slutt og vi takker alle som har jobbet sammen med oss for å få dette vedtaket på plass. Vi gleder oss til endelig å komme ordentlig i gang med utviklingen av området og av utdanning, helse og omsorg for framtida, sier Moser i en pressemelding.

Diakonhjemmet hage er et utviklingsprosjekt innenfor et område på rundt 40 mål på Steinerud i Oslo, med satsning på utvikling  av tjenester innenfor helse, omsorg og utdanning. Utviklingen av Diakonhjemmet hage tar utgangspunkt i stiftelsens formål og strategiplan 2020-2030.

- Prosjektet Diakonhjemmet hage på Steinerud i Oslo er totalt på ca 100.000 kvadratmeter, og består av mange deler. Dette skal bli et campusområde for utdanning, et innovasjonsområde for framtidas helse, omsorg og velferd, og et nærmiljø for de som bor her, heter det i meldingen. 

Her er en oversikt over de ulike feltene og hva slags formål de skal reguleres for (se kart).

Kart over området som nå skal bygges ut.

Felt A: Boligbebyggelse – planlagt 255 nye boliger pluss en ny barnehage.

Felt B: Institusjon – her planlegges nytt sykehjem

Felt C: Institusjon: Steinerud Omsorg+. Byggearbeidene startet september 2018 og bygget skal stå ferdig høsten 2020.

Felt D: Her skal det bygges campus for høgskoler, det foreligger planer for en videregående skole og flerbrukshall, høyblokk med studentboliger, en ny universelt utformet T-banestasjon – som skal erstatte dagens stasjoner på Frøen og Steinerud, spisesteder og ulike servicesteder.

Felt E: Her vil det også være plass til campus for høgskoler, servicetilbud innen helse og trening, kontorer, bevertning etc.

Felt F: Parkområde

Fra før har vi på den 130 mål store eiendommen sykehus, apotek, omsorgstjenester, VID vitenskapelige høyskole, boliger og barnehager

Alle de kommende byggene skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR standard, i tillegg skal hele utbyggingen i Diakonhjemmet hage bærekraftsertifiseres etter BREEAM Communities.