Eierne av Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen, Trond Wiese-Hansen (t.v) og Tor Erik Vaksdal, innlemmer virksomheten i Håndverksgruppen.
Eierne av Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen, Trond Wiese-Hansen (t.v) og Tor Erik Vaksdal, innlemmer virksomheten i Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen vokser i vest

Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen blir en del av Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen fortsetter veksten og styrker posisjonen sin på Vestlandet med innlemmelsen av Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning.

Med det består Håndverksgruppen av 82 selskaper i Norge og Sverige og er en av Nordens største aktører innen maling, gulv, mur og flisarbeid, ifølge en pressemelding.

– Vi har hatt god flyt inn mot sommeren med masse aktivitet. Det er hyggelig å se at den satsningen vi gjør innen håndverksmarkedet er i ferd med å gi gode resultater. Vi er glade for å kunne tilknytte oss nok en solid virksomhet i bergensområdet, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i meldingen.

Spesialist på fliser
Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning AS ble etablert i 1995 av Øyvind Bru og Trond Wiese-Hansen. Bru trakk seg imidlertid ut av selskapet i 2000.

Selskapet har levert omfattende flisjobber til blant annet prosjekter som oppussingen av Hotel Norge i Bergen, ulike kjøpesentre, næringsbygg og leilighetskomplekser, og Wiese-Hansen anslår at de har levert mellom 8-10.000 bad i Bergen siden oppstarten.

Selskapet holder til på Nordnes i sentrum av Bergen, og har 18 ansatte. Murerforretningen omsetter årlig for om lag 26-30 millioner kroner.

Krevende marked
Ifølge Trond Wiese-Hansen sliter bransjen med betydelige utfordringer med tanke på rekruttering.

– Jeg har jobbet i denne bransjen siden jeg var 15 år gammel, og det har aldri vært så vanskelig å få tak i personell som nå. Hele håndverksbransjen sliter med dette, sier han.

Om overgangen til Håndverksgruppen sier han følgende:

– Vi brukte litt tid på å drøfte en slik transaksjon. Jeg har drevet for meg selv i 28 år nå, men det er jo litt ensomt også og drive for seg selv. Jeg kjente godt til Industrigulvspesialisten, og ble overbevist om at dette var riktig vei for oss. Det kjennes bra å bli en del av noe større, både med mer kursing og et mer profesjonelt system i ryggen, sier Trond Wiese-Hansen.