Daglig leder Fredrik Bäckius i Tapet & MalerCompaniet og prosjektleder Morten Didriksen blir nå en del av Håndverksgruppen.
Daglig leder Fredrik Bäckius i Tapet & MalerCompaniet og prosjektleder Morten Didriksen blir nå en del av Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen vokser

 Et av Vestfolds største malerfirmaer blir nå en del av Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen er i sterk vekst og styrker sin posisjon ytterligere i Vestfold med innlemmelsen av Tapet & MalerCompaniet, ifølge en pressemelding.

Håndverksgruppen består når av over 80 selskaper i Norge og Sverige og er en av Nordens største aktører innen maling, gulv, mur og flisarbeid.

– Dette markedet er i stor endring, og vi opplever en god utvikling blant alle virksomhetene i gruppen. Tapet & MalerCompaniet i Sandefjord vil bidra til å styrke vår posisjon og kompetanse i Vestfold, hvor vi allerede har en solid markedsposisjon, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen.

Doblet omsetningen
Tapet & MalerCompaniet i Sandefjord startet i det små. Nå omsetter selskapet for over 50 millioner kroner årlig.

– Jeg og fruen startet opp hjemme i stuen. Jeg jobbet døgnet rundt, mens hun tok seg av faktureringen, sier daglig leder Fredrik Bäckius i Tapet & MalerCompaniet.

Fra etableringen i 2006 vokste selskapet gradvis, og har måttet byttet lokaler etterhvert som antall ansatte økte. Det store gjennombruddet kom i 2019. I løpet av ett år steg omsetningen fra 27 millioner kroner til 51 millioner kroner – og antall ble nærmest doblet. I dag har selskapet 47 ansatte.

– Det skjedde noe da vi fikk inn Morten Didriksen som prosjektleder. Vi opplevde en voldsom vekst, og har holdt oss stabilt mellom 45-50 ansatte de siste årene, sier Bäckius.

Tapet & MalerCompaniet jobber tett opp mot store entreprenører som Skanska, Veidekke, Peab og Backe – og er blant de største aktørene på markedet i Vestfold.

Usikre tider
Fredrik Bäckius peker på flere årsaker til at de tre hovedeierne av selskapet valgte å slutte seg til Håndverksgruppen.

– Vi går inn i mer usikre tider. Materialprisene går opp. Renten går opp, og for å sikre arbeidsplasser fremover, er jeg overbevist om at vi står sterkere sammen enn alene. Jeg kjenner jo flere andre virksomheter som allerede er med i Håndverksgruppen, og de var svært fornøyde hele gjengen, så vi er glade for å kunne bli med på noe større fremover.