Bjørn Gabrielsen blir ny administrerende direktør i Bldng.ai. Foto: Bldng.ai
Bjørn Gabrielsen blir ny administrerende direktør i Bldng.ai. Foto: Bldng.ai

Han er ny sjef i Bldng.ai

Bjørn Gabrielsen blir ny administrerende direktør for den Telenoreide proptech-plattformen Bldng.ai, som blant bruker kunstig intelligens for å utnytte sensordata i bygninger.

Det skriver Bldng.ai i en pressemelding tirsdag.

Den 1. januar 2024 tiltrådte Bjørn Gabrielsen som administrerende direktør i Bldng.ai. Gabrielsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i ClevAir AS. Lisa Marie Nyvoll, styreleder i Bldng.ai, sier i pressemeldingen at hun er glad for å få Gabrielsen på plass.

– Vi er svært glade for å få med oss Gabrielsen med hans solide erfaring fra salg og ledelse innen software og proptech. Vi har store ambisjoner for fremtiden, og med Bjørn på laget er vi nå godt forberedt for selskapets videre vekst, sier Nyvoll, som også er investeringsansvarlig i Telenor Amp.

Gabrielsen har tidligere sittet i konsernledelsen for svenske ReadSoft og vært administrerende direktør i Neptune Software AS og ClevAir AS, som ble solgt til Opt-e AS rett før jul, heter det i pressemeldingen.

– Bldng.ai er et spennende selskap med stort potensial i Norge og internasjonalt. Bransjen begynner å bli moden for gode løsninger for digital drift i eiendomsmarkedet, her har Bldng.ai en spennende tid foran seg. Jeg er glad og ydmyk over å ha fått styrets tillit til å drive selskapet videre i en tid hvor vi skal hente ytterligere kapital og akselerere produktutvikling og salg, sier Gabrielsen.