Martin Sagen tar over som ny konsernsjef i industrikonsernet Ulefos-gruppen. Foto: Ulefos

Martin Sagen tar over som ny konsernsjef i industrikonsernet Ulefos-gruppen. Foto: Ulefos

Han er ny sjef for Ulefos-gruppen

Martin Sagen tar over som ny konsernsjef i industrikonsernet Ulefos-gruppen.

Det skriver Ulefos-gruppen i en pressemelding tirsdag.

Birger Solberg fratrer som konsernsjef i Ulefos-gruppen 1. januar 2022, etter å ha ledet selskapet siden 2016.

– I perioden Birger har ledet selskapet, har Ulefos vært gjennom store og krevende endringsprosesser. Birger har vært med på å lage plattformen som Ulefos nå kan bygge videre på. Som styreleder vil jeg takke Birger Solberg for god innsats og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Carl Diderik Cappelen i Ulefos-gruppen.

Martin Sagen overtar som ny sjef fra nyttår. Sagen kommer fra stillingen som administrerende direktør i aluminiumselskapet Speira. Han har også innehatt forskjellige stillinger i Hydro, heter det i pressemeldingen. Han har blant annet vært fabrikksjef ved Hydro Holmestrand, fabrikksjef ved Hydro Sunndal og leder for produksjon og salg i Hydro Rolled Products Business Unit GE.

Sagen er utdannet metallurg og sivilingeniør fra NTNU.

– Ulefos er en tradisjonsrik og bærekraftig bedrift med en veletablert merkevare. Jeg har et brennende engasjement for industri og god kjennskap til de fleste prosesser i verdikjeden. Sammen med de ansatte skal det bli spennende å ta virksomheten videre mot visjonen om å bli den foretrukne leverandøren av ren vannforsyning og bærekraft, sier han.