Det er mange som kommer til Hagemessen for å handle blomster og planter, og i år er det rekordmange gartneriutsalg fra inn- og utland.

Hagemessen åpner neste helg

Årets store begivenhet for de hageinteresserte er uten tvil Hagemessen på Norges Varemesse, som åpner fredag 22. april.

Ifølge en pressemelding fra Hagemessen kan publikum i år glede seg til å kjøpe blomster og planter fra mer enn 20 gartneriutsalg fra inn- og utland. Et stort utvalg av økologiske grønnsakplanter, en mengde ulike tomatsorter og spennende vekster blir å finne på messen.

- Interessen for å dyrke egne vekster er større enn noen gang, og et messebesøk kan være både nyttig og lærerikt. Kasser og smådrivhus for hobbydyrkeren blir demonstrert og gartnere deler villig sin kunnskap. Frø og løk er i skuddet som aldri før, og yngre mennesker har for alvor fått øynene opp for gleden ved å så og plante, både på balkongen og i hagen, sier prosjektleder Marit Sagen på Hagemessen.

Finn Schjøll deltar både som foredragsholder og ivrig kursholder for alle som ønsker å lære mer om blomsterbinding. Den folkekjære TV-profilen Kjersti Bergesen fra TV2s Tid for hjem vil fortelle om sine erfaringer når uterommet skal forvandles fra villnis til drømmehage.

Fakta Hagemessen

Hagemessen arrangeres på Norges Varemesse, Lillestrøm 20. – 22. april

Størrelse på messen 25 000 m2

Det forventes ca. 20 000 besøkende

Inspirasjon og idéer en viktige faktorer på messen. Flere dyktige anleggsgartnere fra medlems-bedriften NAML, Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører bygger et ferdig hageanlegg i messehallene. Tanken og ideen bak inspirasjonshagen er troll og mystikk, laget av norske, kortreiste materialer. Både utekjøkken, dam og fontener er elementer anleggsgartnerne viser fram.


For alle som har planer om å kjøpe nye hagemøbler, utstyr eller maskiner til hagen vil et besøk på Hagemessen være et godt sted å besøke.