Kan jeg kombinere pioner og dahlia i samme bed?

Nei, neste års bed blir dominert av pioner kjøpt fra pionmannen i Barkåker. For å få blomster lengre utover sommer og høst tenkte jeg å plante noen dahliaer innimellom disse pionene? Kan det by på noen utfordringer, eller er det en god kombinasjon?

Hilsen Torjus B.

Hei Torjus

Jeg vil ikke anbefale deg å plante dahliaer innimellom pionene. Dette av to grunner: Pioner liker å stå i fred uten forstyrrelser, og dahliaenes knoller må man jo grave opp om høsten og sette ned igjen på vårparten, samt at jeg tror pionenes bladverk vil gjøre forholdene så mørke for dahliaene, at de vil slite med å komme opp og bli kraftige planter om våren. Knollene fra begge plantene er relativt næringskrevende og vil kjempe om næringen, noe som jeg tror vil gjøre begge plantene stresset.

Mitt tips er derfor at du forsiktig planter sommerblomster som kan rage over pionenes bladverk om sommeren og utover høsten og da anbefaler jeg deg Kjempeverbena. De lar du visne ned om høsten og kan klippe ned om våren. Bor du i milde strøk, kan de komme opp fra frø året etter.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen

https://kurs.hageplanlegging.no