Plantetips til terrasse med mye sol og vind

Hei, jeg har en østvendt terrasse i Oslo på 30 kvadrat, med svært mye sol og vind. Vi har slitt litt med å finne riktige planter/busker vi kan ha der. Har du noen gode tips til å lage det til en grønn oase?
Hilsen Kyrre

Hei Kyrre
Jeg ville satset på planter i store krukker slik at de har en sjanse for å overleve vinteren. En Villvin eller Humle kunne dekket en vegg og til og med laget et fint grønt tak. Klematis er fine klatreplanter (må ha minimum 50 cm høy potte), Ellers er Pelargoniaer flotte (de må evt. overvintres i frostfri kjellerbod) og så har du masser av Prydgress (sjekk Google for typer du synes er flotte) - de fleste av prydgressene holder kun en sesong. Utover dette har du Devergsyriner "Palabin" som er fine i krukker og så kan du jo også ha oppstammede bærbusker.

Hvis du skal ha planter der bladverket spiller hovedrollen, kan jeg anbefale staudene Alunrot (vinrød) og Lammeøre (sølvgrå) - disse er fine i kombinasjon med strå. Nå vet jeg jo ikke hvordan terrassen din er planløst og derfor blir dette litt "rådgivning i blinde" men jeg håper du kan sjekke nærmere hva jeg har tipset deg om og at du synes noe av dette er noe du kan bruke. :)

Lykke til!

Vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen
https://kurs.hageplanlegging.no/