Daglig leder Tom A. Aas i H-fasader (til venstre) og daglig leder Hans Olav Finnerud i H.Glass. Foto: H-fasader
Daglig leder Tom A. Aas i H-fasader (til venstre) og daglig leder Hans Olav Finnerud i H.Glass. Foto: H-fasader

H-fasader kjøper H.Glass

Fasadeentreprenøren H-fasader AS har tegnet avtale med Holmestrand-baserte H.Glass AS om kjøp av samtlige aksjer i selskapet.

Det skriver H-fasader i en pressemelding mandag.

Avtalen vil formelt tre i kraft fra 17. januar 2022, og H.Glass vil da samtidig skifte navn til H-fasader Holmestrand AS, heter det i meldingen.

– Vi er svært fornøyde med å få H-fasader AS inn som ny eier av H.Glass AS. H-fasader er allerede en stor aktør innenfor samme bransje og kjenner både våre produkter og kundegruppe godt. Geografisk er vi gunstig plassert i forhold til hverandre, og ser store synergimuligheter i et tettere samarbeid og eierskap. Det er også viktig for oss å få inn en eier som har samme ambisjoner og tankesett som vi har, og med ytterligere tyngde vil vi kunne ta på oss enda større og mer krevende prosjekter, sier daglig leder Hans Olav Finnerud i H.Glass AS.

Finnerud vil fortsette som daglig leder i nye H-fasader Holmestrand AS, heter det i pressemeldingen.

– H.Glass har en solid markedsposisjon i Grenlandsområdet og ned mot Sørlandet, og vi ønsker å befeste posisjonen som nasjonalt ledende innenfor glass- og aluminiumsfasader, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Vi utfyller hverandre på en god måte, og derfor er H.Glass et naturlig og veldig interessant selskap, både å eie og samarbeide med. Bransjen er moden for en konsolidering, og gjennom dette oppkjøpet befester vi posisjonen som den ledende norskeide aktøren i landet, og får med dette et bedre fotfeste i Sørøst Norge og dekker et område hvor vi har vært lite til stede. Vi ser store muligheter for vekst i Grenlandsområdet og på Sørlandet gjennom dette oppkjøpet, men samtidig er det viktig for oss å understreke at det blir «business as usual» for H.Glass, kommenterer daglig leder Tom A. Aas i H-fasader.