Illustrasjon: Asplan Viak

Illustrasjon: Asplan Viak

Gunvald Johansen bygger leiligheter i Lofoten

1.august starter Gunvald Johansen byggingen av leilighetsbygget «Lillevollen» på Leknes i Lofoten.

Leilighetsprosjektet er det første av sitt slag på Leknes. Bygget inneholder 23 leiligheter og kontraktsummen er på cirka 100 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Gunvald Johansen har også vært aktive for å skaffe seg tomteområder. Bare det siste året har selskapet kjøpt tomter på Gravdal, Pettersenskogen og nå helt nylig et tomtefelt på Ballstad.

- Etter Gunvald Johansen overtok Botek har det dukket opp mange spennende muligheter og tilbud til oss. Vi har vurdert mange tomtefelter og mener vi har sikret oss en bred portefølje som vil gjøre oss attraktive som boligutviklere. Vi har fine områder og i overkant av 100 boligtomter for eneboliger, flermannsboliger og framtidige leilighetsbygg ulike steder i Lofoten. Prosjektet på Lillevollen blir en milepæl for oss, sier avdelingsleder for Botek, Maryon Pedersen i en pressemelding.

Gunvald Johansen har gradvis bygget seg opp i Lofoten. Det startet med oppkjøpet av Byggmakker i Svolvær i 2007. Senere har konsernet startet byggevarehus, og kjøpt opp en utbygger på Leknes. Samlet omsetter Gunvald Johansen sin virksomhet i Lofoten cirka 175 millioner og har 70 ansatte. Konsernet totalt omsetter for cirka 1,2 milliarder kroner, og har hovedsete i Bodø.

- Lofoten har vært en artig, spennende og lærerik utfordring for oss. Vi anser markedet og mulighetene i Lofoten som veldig bra. Alle selskapene har hatt god utvikling og driver lønnsomt, sier konsernleder for Handel, Andreas Johansen i meldingen.