Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand
Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Gundersen Entreprenør konkurs: 83 mister jobben

Gundersen Entreprenører leverte oppbudsbegjæring denne uken. Bedriftens 83 ansatte blir sagt opp.

Grunnen til konkursen er ifølge Oppland Arbeiderblad tvister med og utestående betalinger fra kunder knyttet til både pågående og avsluttende prosjekter.

Bostyrer Kjetil Schonhowd henviser til selskapets egen oppbudsbegjæring, som ble levert til tingretten på eget initiativ onsdagen denne uken.

– Det er manglende likviditet som følge av tvister knyttet til pågående og avsluttende prosjekter. Det har vært situasjoner hvor det ikke er blitt betalt, hvor det er blitt kranglet i forbindelse med sluttoppgjør. Så kan det godt hende det etter hvert vil vise seg å være et sammensatt årsaksbilde, sier Schonhowd til avisen.

Han skal nå blant annet se om det finnes midler til å betale kreditorer. I tillegg sender de i disse dager ut oppsigelser til alle de 83 ansatte.

Gundersen Entreprenører har en nesten 40 år lang historie, og hatt mange prosjekter på Østlandet for både offentlige og private selskaper.

Byggeindustrien omtalte i fjor at selskapet har spesialisert seg innen råbyggentrepriser i Oslo-området, og at de gikk inn i 2020 med en rekordhøy ordrereserve.

Schohowd sier til Oppland Arbeiderblad at koronasituasjonen kan ha medvirket til problemene som har oppstått.

– Koronasituasjonen vil naturlig nok bety noe for et selskap som har hatt så mye arbeidsinnvandring, spesielt med en del polakker som har pendlet inn og ut. Mangel på folk har gått utover fremdriften i prosjekter, som har ført til misfornøyde kunder, tvister, dagmulkter og så videre, sier Schonhowd.

Han påpeker imidelrtid at det ennå er for tidlig å si noe bastant om hva årsaken er.