– Etter at prosjektet gang på gang ble utsatt og vi våren 2019 forsto at løsningen som ble utviklet av IFS hverken ble ferdig til avtalt tid eller ville være formålstjenlig for GK i fremtiden, fant vi det nødvendig å dra i nødbremsen, sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK Gruppen til DN. Arkivfoto: GK Gruppen

GK Gruppen krever 125 millioner av IT-leverandør

GK Grupper krever 125 millioner kroner av en leverandør etter det de mener har vært en feilslått og forsinket programvareprosjekt.

Det er DN som melder dette onsdag kveld.

Det var i 2017 GK Gruppen og IFS  inngikk en avtale som skulle sørge for at IFS leverte en ny systemplattform til GK. Etter planen skulle plattformen rulles ut høsten 2018, men slik gikk det ikke, og GK krever når 125 millioner kroner av den svenske systemleverandøren som kompensasjon for det de anser som et feilslått og forsinket programvareprosjekt.

– Etter at prosjektet gang på gang ble utsatt og vi våren 2019 forsto at løsningen som ble utviklet av IFS hverken ble ferdig til avtalt tid eller ville være formålstjenlig for GK i fremtiden, fant vi det nødvendig å dra i nødbremsen, sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK Gruppen til DN.

Ellni Kullmer, daglig leder i IFS, sier til avisen at hun bekrefter kjennskap til kravet fra GK Gruppen, men stiller seg likevel uforstående til bakgrunnen for stevningen.

– I IFS er vi «committed» til å levere gode prosjekter og løsninger til våre mange fornøyde kunder i henhold til inngåtte avtaler. I dette prosjektet leverer vi også i henhold til de avtaler vi har inngått med GKs ledelse og den løsning som er under levering har de akseptert, sier Kullmer til DN.