Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding eier 100 prosent av aksjene i Fabritius Gruppen. De blir nå deleier i Eidos Eiendomsutvikling som står bak et av landets største byutviklingsprosjekter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Gjelsten kjøper seg opp i eiendomsselskap - skal utvikle gigantprosjekt med opptil 10.000 boliger i Lier

Gjelsten-selskapet Fabritius Gruppen, Bane NOR Eiendom og Lier kommune går sammen om et av landets største byutviklingsprosjekter.

Adm. direktør Asgeir Solheim i Fabritius ble presentert som nye aksjonær i Eidos av Lier kommunes ordfører Gunn Cecilie Ringdal og adm. direktør Jon-Erik Lunøe i Bane Nor Eiendom på Lierstranda fredag 28. august.

Bjørn Rune Gjelstens selskap Fabritius Gruppen har kjøpt 22,5 prosent av Eidos Eiendomsutvikling AS. Bane NOR øker samtidig sin eierandel i samme selskap til 22,5 prosent.

Handelen ble godkjent torsdag i formannskapsmøtet i Lier kommune. Kommunen vil fortsatt være majoritetseier med 55 sine prosent.

Sammen skal de tre partene realisere Fjordbyen, et av landets største byutviklingsprosjekter.

Ferdig utbygd vil Fjordbyen bli en helt ny bydel med 10.000 boliger, 20.000 innbyggere, kontor- og næringsbygg, skoler, barnehager og rekreasjonsområder.

– Det er gledelig å ønske Fabritius velkommen som eier i Eidos Eiendomsutvikling AS sammen med Bane NOR Eiendom og Lier kommune. For Lier kommune har det vært viktig å finne en ny medaksjonær som har finansiell kapasitet, kompetanse til å utvikle fjordbyen i et langsiktig perspektiv, sier Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal i en pressemelding.

Fabritius og Gjelsten-systemet var med på å lansere ideen om Fjordbyen allerede i 2006.

– Dette er et enormt prosjekt med store muligheter for å skape noe helt spesielt, og det er et privilegium for oss å kunne samarbeide med Bane NOR Eiendom, Eidos Eiendomsutvikling og Lier kommune om dette spesielle prosjektet, sier adm. direktør Asgeir Solheim i Fabritius i pressemeldingen.

– Bane NOR Eiendom har vært aktiv grunneier på Lierstranda i lang tid. Vi kjøper oss nå ytterligere opp i området fordi dette er et utrolig spennende byutviklingsområde. Slik vi ser det, har Fjordbyen alle muligheter til å bli et viktig knutepunkt og et fantastisk arbeids- og bosted rett ved sjøen. I utviklingen av området vil vi vektlegge bokvalitet, samspill med naboområder og ikke minst bærekraft, sier Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom.

Byggingen av nytt sykehus på Brakerøya har startet, og i tilknytning til sykehuset skal det også etableres 76.500 kvadratmeter helsepark. Eidos Eiendomsutvikling AS eier 50 prosent av aksjene i Drammen Helsepark AS.