Ny hangar for militære overvåkningsfly P-8. Illustrasjon: Forsvarsbygg.
Ny hangar for militære overvåkningsfly P-8. Illustrasjon: Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg signerte for milliardutbygging på Evenes flystasjon med Peab og Bertelsen & Garpestad

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt for hovedentreprisen for hangarer til patruljefly på Evenes flystasjon verd 807 millioner kroner, og Bertelsen & Garpestad har signert kontrakt for flyoperative flater og utomhus for 453 millioner kroner, med Forsvarsbygg.

Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding mandag.

Forsvarsbygg har med dette signert kontrakter med en samlet verdi på rundt 1,26 milliarder kroner, inkludert merverdiavgift, for patruljeflyhangarene på Evenes flystasjon.

Grunnarbeidet for hangartomten startet i 2020, og står ferdig nå i juli, skriver Forsvarsbygg.

Hovedentreprisen for bygging av patruljeflyhangarene går til Peab Bjørn Bygg AS, og har en verdi på 807.152.604 kroner, inkludert merverdiavgift. Sideentreprisen for flyoperative flater, utomhus arbeid, går til Bertelsen & Garpestad AS, og har en verdi på 452.923.136, inkludert merverdiavgift.

– Jeg er veldig glad for at den største kontrakten på Evenes nå går til en regional leverandør. I sterk konkurranse har de klart å konkurrere seg til kontrakten. Utbyggingen på Evenes gir store ringvirkninger for regionalt og lokalt næringsliv. På tross av koronapandemien holder Forsvarsbygg hjulene i gang med prosjektene på Evenes. Jeg ser fram til at vi når flere milepæler, både for de nye kampflyene og de nye overvåkningsflyene som vi snart mottar, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

– En milepæl er nådd med å bygge forsvarsevne. Når prosjektet står ferdig i starten av 2024, vil en viktig del av beredskapskapasiteten til Forsvaret være operativt, supplerer Forsvarsbygg-direktør Thorbjørn Thoresen.

Begge entreprenørene vil benytte lokal arbeidskraft, heter det i pressemeldingen.

– Som en lokal bedrift og samfunnsbygger i Nord-Norge er det fantastisk å signere kontrakt på et viktig bygg for landsdelen. Vi ser frem til å ha våre egne fagarbeidere og lærlinger i sving på Evenes, og er glad for at vi har fått med oss flere lokale underentreprenører og leverandører i prosjektet. Dette blir gøy, sier administrerende direktør Peab Bjørn Bygg, Gro Skaar Knutsen.

– Vi takker for kontraktstildelingen og tilliten Forsvarsbygg har vist ved tildeling av denne kontrakten. Dette er en av de største kontraktene vi har hatt, og den kom på et veldig godt tidspunkt for oss da vi nå ferdigstiller flere arbeider på Evenes. Vi vil benytte oss av lokal arbeidskraft for å utføre oppdraget. Vi ser frem til å komme i gang med selve arbeidet, samt fortsette det gode samarbeidet vi har hatt på tidligere oppdrag, sier daglig leder i Bertelsen og Garpestad, Øyvind Langemyr.