Administrerende direktør Kjetil Houg i Folketrygdfondet leverte et resultat på 36 milliarder kroner i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB
Administrerende direktør Kjetil Houg i Folketrygdfondet leverte et resultat på 36 milliarder kroner i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB

Folketrygdfondet tjente 36 milliarder kroner i fjor

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 36 milliarder kroner i 2023.

Det tilsvarer en avkastning på 11,4 prosent. Fondskapitalen var 354 milliarder kroner ved utgangen av året, skriver fondet i en pressemelding.

– Vi leverer det nest beste resultatet i fondets historie i 2023, men dette må sees i sammenheng med verdifallet i 2022. Vi er fornøyde med igjen å levere høy meravkastning i både aksje- og renteporteføljen. Vår forvaltning har også levert gode resultater over tid, sier administrerende direktør Kjetil Houg.

Totalt for 2023 var avkastningen 1,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen. Dette var tiende året på rad Folketrygdfondets aktive forvaltning har levert meravkastning.

Avkastningen til aksjeporteføljen var på 13,56 prosent i fjor, noe som er 1,12 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer.

Siden 2007 utgjør meravkastningen nå nesten 15 prosent av fondets verdi. Folketrygdfondets aktive forvaltning har på den tiden bidratt med over 52 milliarder kroner i meravkastning til fellesskapet, ifølge dem selv.