WTC ble arrangert i Bergen i juni 2017. 2020-utgaven i Kuala Lumpur er nå flyttet fra mai til september på grunn av Koronaviruset.

Flytter stor tunnelkonferanse på grunn av koronaviruset

Spredningen av koronaviruset gjør at ITA og den malaysiske tunnelforeningen har besluttet å flytte World Tunnel Congress 2020.

World Tunnel Congress (WTC) skulle i utgangspunktet blitt arrangert i Kuala Lumpur i perioden 15.-21. mai, men på grunn av usikkerhet rundt spredningen av koronaviruset, er tunnelkonferansen flyttet til 11. - 17. september 2020. Det er International Tunneling and Underground Association (ITA) og den malaysiske tunnelforeningen (IEM) som står bak WTC 2020.

– Helse og sikkerhet for våre kolleger er det viktigste for ITA og IEM, sier styreleder for WTC 2020, Dr. Ooi Teik Aun, i en pressemelding.

Flyttingen av årets viktigste konferanse for det internasjonale tunnelmiljøet har ikke vært en enkel avgjørelse for arrangøren. WTC 2020 skriver i meldingen at koronaviruset sprer seg over hele verden og at det ikke er mulig å forutsi utviklingen av viruset og hvor mange mennesker som kunne blitt tvunget til å ikke delta på konferansen i mai. Arrangøren peker på at Verdens helseorganisasjon (WHO) nå anbefaler å begrense massesamlinger.

Generalsekretær Tone Nakstad i NFF.

Generalsekretær Tone Nakstad i Norsk Forening for

Fjellsprengningsteknikk (NFF), sier til Byggeindustrien at flyttingen av WTC ikke påvirker NFFs offisielle deltakelse på annen måte enn at flybilletter og hotell må ombookes til september. Hun opplyser imidlertid at NFF ikke har foreløpig ikke har oversikt over hvor mange nordmenn som er påmeldt til tunnelkonferansen i Kuala Lumpur.

– Jeg har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som er påmeldt fra Norge, men normalt dreier det seg om 30-50 deltakere. Jeg håper de fortsatt ønsker å reise selv om arrangementet nå er blitt flyttet til september, sier Nakstad.

NFF har gitt reisestøtte til flere norske deltakere, men Nakstad vet ikke om disse har bestilt flybilletter. NFF har normalt også en fellesstand for norske leverandører på WTC, men NFF har ennå ikke tatt imot bestillinger for denne standen.

– Det som skaper de største utfordringene for NFF, er at vi har planlagt Tunneldagene 2020 i Drammen den samme uka i september som WTC nå er flyttet til. Det er uheldig, og vi ser nå på mulighetene for å flytte Tunneldagene. Får vi ikke det til vil Tunneldagene gå som planlagt 16. og 17. september, opplyser Nakstad.