Etterspørsel etter bolig i utlandet er tredoblet på to år

- For første gang har interessen for å kjøpe bolig i utlandet passert den i Norge, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

I dag er det rundt 90.000 norske husholdninger som sier de eier bolig i utlandet, ifølge Prognosesenteret, som spesialiserer seg på analyse av de europeiske eiendomsmarkedene.

Partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret sier til Finansavisen at interessen for kjøp i utlandet har steget voldsomt siden våren 2016. 

- Da var det 0,9 prosent som oppga at de hadde tanker om å kjøpe noe i utlandet i løpet av tre år. Nå, i våren 2018, er det 3,4 prosent. Det er omtrent det samme som 80.000 husholdninger. Det er altså over tre ganger så mange som planlegger å kjøpe fritidsbolig i utlandet nå som for to år siden, sier han til Finansavisen.

Ifølge han er det dermed like mange som planlegger å kjøpe fritidsbolig i utlandet som i Norge. Han peker på to årsaker til utviklingen. For det første er det blitt enklere å reise til sydligere strøk som følge av flere flyavganger. For det andre er hyttene i den norske skjærgården blitt for dyre for mange.

Administrerende direktør i Norsk Megling International, Agnar D. Carlsen, opplever også økt interesse for fritidsboliger i utlandet.

- Etterspørselen er mye bedre i år enn i fjor. For nordmenn omsettes det flest boliger i Spania. Costa del Sol, Costa Blanca og Kanariøyene er stedene der det norske markedet er størst. Det dyreste markedet i Spania, Mallorca, viser også vekst, sier Carlsen til Finansavisen.