«Summerhouse Reilstad» og Helen Hard ble tildelt «Glassprisen 2019». Foto: Sindre Ellingsen.

«Summerhouse Reilstad» og Helen Hard ble tildelt «Glassprisen 2019». Foto: Sindre Ellingsen.

Etterlyser kandidater til «Glassprisen 2021»

«Glassprisen» skal deles ut for tredje gang på Bygg Reis Deg-messen 21. oktober, og ønsker seg flere kandidater til årets pris.

– Nå ønsker vi at alle som foretrekker glass som sentralt byggemateriale engasjerer seg og foreslår kandidater, sier direktør Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen i en pressemelding.

«Glassprisen» har som formål å fremme bruk av glass i norsk arkitektur. Dette på en fremragende arkitektonisk eller teknisk måte, eller som kunstnerisk virkemiddel, eller hvor glassets funksjonsegenskaper tilfører bygget eller konstruksjonen vesentlige fordeler, eller på nye måter til beste for samfunn, miljø eller enkeltindivider. Glass & Fasades pris for eksemplarisk glassarkitektur tildeles til norske arkitekter, ingeniører, bedrifter eller organisasjoner som har gitt sentrale bidrag til foreslått prosjekt.

For å sikre at «Glassprisen 2021» har den nødvendige faglige kredibiliteten har Glass og Fasadeforeningen et samarbeid med Arkitekthøgskolen i Oslo (AHO).

Denne gang har de knyttet til seg universitetslektorene Christine Petersen og Jonas Gunerius Larsen som samarbeidende arkitekter og jurymedlemmer.

Helen & Hard sitt prosjekt «Summer House Reilstad» ble vinneren av «Glassprisen 2019».