Etterforsker flere branntilløp i Lillesand

Politiet i Lillesand har opprettet etterforskning etter at det er avdekket og slokket fem branntilløp i løpet av natten.

Politi- og brannvesen i sørlandsbyen hadde det travelt i de tidlige morgentimene søndag. En rekke mindre branner ble oppdaget i området Springvannsheia og måtte slokkes før de spredte seg til bolighus. I alt fem branner er registrert og politiet har opprettet straffesaker på disse forholdene og satt i gang etterforskning.

– Det har brent i en garasje, en vegg i en bod og i flere postkasser og søppeldunker i samme område. Det virker unaturlig at dette skal ha startet av seg selv, så vi mener det er grunn til å se dette i sammenheng, sier operasjonsleder Eyvind Formo til NTB.

Politiet fikk melding om den første brannen ved 5.30-tiden søndag morgen. Et par timere senere kom det videre meldinger om de øvrige branntilløpene.

– Det er rett og slett noen som holder på å lage arbeid for oss. Dette er et boligområde med tett med gamle trehus, og jeg synes det er litt ekkelt, uttalte utrykningsleder Håkon Christoffersen i Lillesand brannvesen til Fædrelandsvennen søndag morgen.

Han kan opplyste at i alt 13 brannfolk og to politipatruljer var i det aktuelle området.