Illustrasjonsfoto.

Er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk utdatert?

Styreleder Øyvind Engelstad i NFF vil ha debatt rundt bransjeforeningens navn.

Styreleder Øyvind Engelstad i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

– Jeg får en del tilbakemeldinger, spesielt fra studenter og

nye i bransjen, som mener navnet Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk både er tungt og utdatert. Det er vanskelig å si seg uenig i det, sier Engelstad til Byggeindustrien. Han tilføyer at navnet også er lite hensiktsmessig i kommunikasjon mot omverdenen.

Følsomt tema

Engelstad vet navndiskusjonen har vært oppe tidligere og skjønner det kan være et følsomt tema for mange av medlemmene. Engelstad føler allikevel det er på tide å kjøre en skikkelig prosess med gode innspill og debatt rundt bransjeforeningens navn.

Jeg tror jeg har de fleste med meg når jeg sier atnavnet ikke akkurat er tidsriktig, samtidig er det en historisk og kulturell bakgrunn for navnet og jeg forstår at noen ønsker å ta vare på tradisjonene. Problemet er at vi har et navn som ikke inkluderer alle som er med i foreningen, og vi bruker forkortelsen NFF som de aller fleste forbinder med noe helt annet enn fjellsprengning, sier Engelstad.

– Må favne alle

Styrelederen tror NFF kan være tjent med et enklere navn som er mer i tidsånden og som favner både sprenging av tunnel, TBM og sprengning i dagen. Engelstad mener det også vil være interessant å få på bordet hva foreningen vil tape og tjene på å skifte navn, og hvilke navnalternativer som eventuelt finnes.

Det dreier seg om å velge et navn som reflekterer virksomhetene bedre og som gjør det enklere å kommunisere hva vi driver med, ikke minst til alle de som ikke er aktive i foreningen.Vi kunne gjort det enkelt og kalt det Tunnelforeningen, men da inkluderer vi ikke sprengning i dagen og bergverk, sier Engelstad. Han legger til at NFF bruker navnet Norwegian Tunnelling Society i utlandet.

Ikke øverst på agendaen

NFF-styrelederen understreker at en navnendringsprosess ikke står øverst på saksagendaen for bransjeforeningen.

Om vi ender opp med nytt navn eller beholder Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, gjenstår å se.Det viktigste er å ha et navn som er skikkelig forankret blant foreningens medlemmer, fastslår Engelstad.