Arkivfoto: Samir Kolukcija/Statens vegvesen

Arkivfoto: Samir Kolukcija/Statens vegvesen

Endúr kjøper Repstad Anlegg

Endúr ASA har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Repstad Anlegg AS.

– Repstad representerer en utmerket strategisk passform med Endúrs eksisterende virksomheter, og vil både utvide vårt fotavtrykk innen Marine Infrastructure og gi muligheter for samarbeid og inntektssynergier for BMO, Marcon og Artec Aqua. Vi er spesielt imponert over den kommersielt orienterte organisasjonen som Repstads ledelse har, sier Jeppe Raaholt, administrerende direktør i Endúr i en pressemelding.

Repstad Anlegg og det store flertallet av datterselskapene har hovedkontor i Agder fylke i Sør-Norge, som er en region hvor Endúr har en mer begrenset tilstedeværelse i dag, skriver den nye eieren i meldingen.

De understreker at transaksjonen representerer et viktig skritt mot Endúrs ambisjon om 1 milliard kroner i kvartalsinntekter innen utgangen av 2024.

Selgerne understreker Endúrs evne til å legge til rette for økt vekst og finansiell soliditet.

– Vi ser et stort potensiale innenfor Endúrs nisjemarkeder og har et matchende syn på hvordan vi best kan skape aksjonærverdier som spesialentreprenør. Endúr representerer en foretrukket kjøper for oss, og den store mengden vederlagsaksjer er et bevis på vår tro på Endúr og Repstad, både individuelt og samlet, sier Lars Gunnar Andersen, styreleder i Repstad i samme melding.

Kjøpet er fullfinansiert med en 3-årig lånefasilitet på 100 millioner kroner fra SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 SMN, en selgerkreditt på 50 millioner kroner med forfall 30. juni 2026 og 167 millioner kroner i vederlagsaksjer.