Illustrasjonsfoto: Jørgen Nordby / Boligmappa

Elfag inngår Boligmappa-samarbeid: - Håper resten av bransjen følger etter

Landets største elektrikerkjede Elfag og Boligmappa inngår samarbeid for å sikre digital dokumentasjon av el-arbeider som er urført i boligen. 

Markeds- og kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa. Foto: Filip Agnihotri

En ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Elfag, viser at 7 av 10 boligeiere mangler helt eller delvis oversikt over elektrisk arbeid som er gjennomført i boligen og kun halvparten har kontroll på dokumentasjonen.

– Det nye samarbeidet gjør at alle elektrikere fra Elfag vil laste opp dokumentasjon i Boligmappa på alt arbeid som gjennomføres, slik at boligeieren automatisk får tilgang og kontroll. Vi er veldig glade for at landets største elektrikerkjede går foran, og håper at hele håndverkerbransjen følger etter, sier Eirik Vigeland, markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa i en pressemelding.

- Kvalitetsstempel

I Elfag håper de avtalen med Boligmappa vil være positivt for kjeden.

Vi gjør nå all dokumentasjon enklere og tryggere for norske boligeiere og det skal oppleves som et kvalitetsstempel å bruke Elfag, sier Tom Erik Eie, kjedeleder i Elfag.

Boligmappa, som indirekte er eid av Nærings- og Fiskeridepartementet gjennom Ambita AS, har laget et digitalt system som gir håndverkere mulighet til å dokumentere arbeidet sitt, direkte på eiendommens gårds- og bruksnummer.

Boligeiere får tilgang til dokumentasjonen om sin bolig ved å logge seg inn på Boligmappa.no via BankID, helt gratis.

– Målet er at hele håndverkerbransjen skal ta i bruk systemet, slik at alle boligeiere får automatisk og fullstendig dokumentasjon og full kontroll. Da kan vi også helt erstatte de gamle boligpermene med papir, redusere svart arbeid og bidra til en tryggere bolighandel, sier Vigeland.

- Digitaliserer vekk svart arbeid

Alle Elfag-elektrikere forplikter seg nå til å laste opp dokumentasjon om alle jobber i Boligmappa.

– Kun godkjente virksomheter får lov til å dokumentere arbeidet sitt i Boligmappa. Elektrikere må være registrert i Elvirksomhetsregisteret, ha et godkjent AS og positiv soliditet, registrert i Proff.no. Slik digitaliserer Boligmappa vekk svart arbeid, sier Vigeland.