<p>Leder for EBA Vestenfjelske Hans Martin Moxnes og styreleder Arild Grønsdal kan invitere til feiring fredag.</p>Programleder Solveig HolmBordene står klare til å ta imot gjestene til jubileumskonferansen.Under åpningen av konferansen ble det også urfremføring av verket «Lyden av Byggeplassen vol 2» av Ole Hamre. Det ble fremført for første og eneste gang.Arild GrønsdalPeter SandrupOle HamrePer Helge PedersenHans Martin MoxnesFylkesordfører Anne Gine Hestetun og fagopplæringssjef Torbjørn Mjelstad deler ut prisen Årets Lærling 2016.Kandidatene til prisen Årets Lærling 2016.Årets Lærling ble kåret på konferansen, og prisen gikk i år til Helene Mjånes Berge, Veidekke Entreprenør Distrikt Bergen.Årets Lærling ble kåret på konferansen, og prisen gikk i år til Helene Mjånes Berge, Veidekke Entreprenør Distrikt Bergen.Hedring for god innsats fra Yrkes NM 2016.Hedring for god innsats fra Yrkes NM 2016.Jon SandnesOla H GryttenSamtale mellom Jon Sandnes (f.v.), Ola H. Grytten, Solveig Holm (ordstyrer), Inger Kristin Ulveseth og Kari Sandberg.Per Christian Lie StoltzFra jubileumsgallaen i Håkonshallen.Adm. dir. Kari Sandberg og styreleder Jan hestås i EBA.Styreleder Arild Grønsdal i EBA Vestenfjelske (f.v.), adm. dir. Kari Sandberg i EBA og styreleder i EBA Jan Hestås.Styreleder i EBA, Jan Hestås (t.h.) og direktør i EBA Vestenfjelske Hans Martin Moxnes.Stiftelsen Fargespill sto for underholdningen i Håkonshallen fredag.Stiftelsen Fargespill sto for underholdningen i Håkonshallen fredag.Stiftelsen Fargespill sto for underholdningen i Håkonshallen fredag.Fylkesordfører Jenny Følling i Sogn og Fjordane overrekker en hilsen til styreleder Rune Karlsen EBA Sogn og Fjordane.Styreleder i EBA Sogn og Fjordane, Rune Karlsen.Tidligere direktør i EBA Vestenfjelske, Asbjørn Algrøy.

EBA Vestenfjelske feiret sine første 100 år

Lørdag 2. desember 1916 ble forløperen til det som i dag er EBA Vestenfjelske avdeling etablert av et knippe fremsynte entreprenører. Fredag 2. desember 2016 inviterte foreningen til jubileumskonferanse og jubileumsgalla i Vestlandets hovedstad for å feire 100-årsjubileet.

Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Vestenfjelske avdeling, som inkluderer Hordaland og Sogn og Fjordane, er dermed landets eldste lokalavdeling innen foreningen, og en av de aller mest slagkraftige.

Avdelingens mange medlemmer omsetter for rundt 11,5 milliarder kroner og har 7.000 ansatte.

Flere av disse var med på fredagens feiring. Jubileumskonferansen med rundt 150 personer fant sted på Radisson BLU Bryggen Hotel og jubileumsgallaen, med rundt 200 gjester, gikk  av stabelen i Håkonshallen.

Under åpningen av konferansen ble det også urfremføring av verket «Lyden av Byggeplassen vol 2» av Ole Hamre. Det ble fremført for første og eneste gang.

Under konferansen ble også årets lærling kåret, og den prisen gikk i år til Helene Mjånes Berge, Veidekke Entreprenør Distrikt Bergen.