Det Gylne Sagblad til Sigdal Kjøkken

Sigdal Kjøkken som har utmerket seg spesielt i trevarebransjen det siste året. Buskerudbedriften fikk derfor utdelt hedersprisen Det Gylne Sagblad.

Utdelingen skjedde på landsmøtet til bransjeforeningen Norsk Trevare sist helg.

I begrunnelsen slås det fast at Sigdal Kjøkken er suverene innen norsk kjøkken.

For å klare å opprettholde sin posisjon i Norge må man være flinke til både nytenkning, produktutvikling og vise investeringsvilje. Sigdal Kjøkken var tidlig ute med å strømlinjeforme produksjonen for å ligge i tet. I fjor innførte produsenten Lean for å effektivisere produksjonen ytterligere.

Videre i begrunnelsen står det at Buskerudbedriften bestandig har vært opptatt av å ligge i forkant ved blant annet å ta i bruk strekkoder tidlig, utvide malingsanlegget og ved å sette inn nytt varemottak. Dermed har bedriften evnet å være konkurransedyktige i et svært tøft marked samtidig som man har klart å beholde produksjonen i Norge.

God logistikk og rask leveringstid er en av nøklene til suksess. De siste årene har bedriften rettet oppmerksomheten mot å utvide produktsortimentet. Dermed har man klart å befeste seg som en solid merkevareaktør på det norske markedet som har levert, konkluderes det i begrunnelsen.

– Denne prisen betyr mye for alle som står på i produksjonen hver eneste dag, sa fabrikkdirektør Jan Julseth som utførte en spontan seiersdans da han mottok prisen. Julseth tok over som fabrikksjef for Sigdal Kjøkken i Eggedal for et drøyt år siden. Han har jobbet målrettet for å effektivisere produksjonen blant annet ved å innføre Lean.

Sigdal Kjøkken dro seieren i land i konkurranse med 10 andre bedrifter som var foreslått til prisen. I juryen sitter Innovasjon Norge, bransjebladet Tre & Profil, Oslo Snekkermesterlaug, lokalforeningene samt Norsk Trevare. Medlemsbedriftene i Norsk Trevare har alle fått avgi en stemme hver.

Selve statuetten, som er totalrehabilitert, er også utformet av en Buskerud-bedrift. Design og 3Interiør i Hokksund synes det var ekstra stas at det var en bedrift fra deres eget fylke som vant. De fikk frie tøyler til å lage en passende fot til sagbladet, og Kjersti Gulliksrud, daglig leder i Design og 3Interiør, opplyser at foten er laget av valnøtt og frest ut i Norsk Trevares logo på en CNC maskin. Selve sagbladet er et ekte sagblad som er forgyllet.

Norsk Trevare er bransjeforeningen for trevare og innredningsprodusenter i Norge. Foreningen representerer 335 bedrifter, 5200 ansatte og en omsetning på nært åtte milliarder kroner.