Det gjelder å se mulighetene

Stemningen var ikke spesielt god i Bodø da de måtte se seg slått av Trøndelagskommunen Ørland med tanke på plassering av den nye fremskutte hovedflystasjonen for Forsvarets nye kjempeinvestering – kampflyet F35. Nå er stemmingen snudd og optimismen råder i byen.

Bodø er i ferd med å realisere nye kjempeplaner, også nå med flyplassen, som ligger like ved sentrum i Nordlandsbyen, som en sentral del av prosessen. Nå jobbes det med å flytte flyplassen noe lenger unna og benytte dagens flyplassareal til utbygging av ny næringsvirksomhet og boliger. Prosjektet har fått navnet «Ny by – ny flyplass», og er kostnadsberegnet til rundt 2,5 milliarder kroner. Det er dermed et kjempeløft Bodø, med sine 50.000 innbyggere, nå er i ferd med å gjennomføre.

Dette viser til fulle at det gjelder å se mulighetene, selv om det for mange så relativt mørkt ut for noen år siden da byen ble vraket med tanke på de store forsvarsinvesteringene. Denne utbyggingen vil åpenbart kunne gi en helt ny giv til byen. Dette merkes godt allerede, for det har vært stor aktivitet i en lengre periode. Flere nye storbygg er realisert, som blant annet kulturhuset Stormen og det nye storhotellet Scandic Havet. Boligprisene har også tatt seg kraftig opp den senere tiden , så det er ingen tvil om at det er stor optimisme å se – og tilflyttingen er stor. Den nye utbyggingen av det eksisterende flyplassområdet vil sette ytterligere fart i denne utviklingen, og styrke veksten enda mer.

Dette byutviklingsprosjektet er virkelig noe å se nærmere på for noen og enhver.

Statsminister Erna Solberg satte for alvor i gang med valgkampen i nettopp Norland denne helgen. Hun fikk som passasjer med Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy bak spakene i et lite privatfly se tankene bak utviklingen av flyplassområdet. Dagen før kunne statsministeren også avsløre at regjeringen nå setter i gang planleggingen av byggingen av en undersjøisk tunnel fra Lofoten til Vesterålen – en prosjekt til rundt 1,5 milliarder kroner.

Snart starter også Arendalsuka, hvor alt som kan krype og gå av politikere samler seg og opptakten til kommune- og fylkestingsvalget for alvor settes i gang. Det skal bli en spennende høst – ikke minst for byggenæringen.