Den Glade Ku med Spesialitet-merke

Mølsgraut, hermetiske plommer, solbærsyltetøy, ripsgele og syltetøy av villbringebær fra gårdsmatprodusenten Den Glade Ku på Vågbø i Tingvoll har nå fått Spesialitet-godkjenning fra KSL Matmerk.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

null

I begrunnelsen for Spesialitet-tildelingen heter det blant annet at Den Glade Ku legger stor vekt på håndverket, og lager sine produkter så nært opp til det opprinnelige som mulig med ønske om at de skal oppleves som "akkurat slik ho mor lagde". Den Glade Ku setter også tradisjoner høyt og virksomheten er etablert ut fra interessen, gleden og ambisjonen om å videreføre og videreutvikle tradisjonene gjennom bruk av det nære og naturlige råvaregrunnlag som ressurs.

Større matmangfold
Medregnet de fem produktene fra Den Glade Ku er det åtte Spesialitet-godkjente produkter fordelt på tre produsenter i Møre og Romsdal. På landbasis er det nå 168 produkter og 37 bedrifter med Spesialitet-godkjenning. Bak Spesialitet-merkeordningen står KSL Matmerk. Merkeordningen har som mål å løfte fram spesielle norske matprodukter og nyvinninger både fra sjø og land, og skal på den måten bidra til økt matmangfold, matproduksjon og lokal og regional næringsutvikling.

Stor anerkjennelse

- En stor anerkjennelse for en liten bedrift, sier Siv Holmeide, som står bak varemerket Den Glade Ku. A alt 168 norske matprodukter er så langt godkjent for bruk av Spesialitet-merket.

Powered by Labrador CMS