Philip Vattøy og Dan-Thomas Jensen i Geo Instrument Service forteller om stor interesse for blant annet kabelsøkerne på Vei og Anlegg. Foto: Christian Aarhus
Philip Vattøy og Dan-Thomas Jensen i Geo Instrument Service forteller om stor interesse for blant annet kabelsøkerne på Vei og Anlegg. Foto: Christian Aarhus

De sørger for presis oppmåling

Geo Instrument Service er kanskje ikke så kjent, men bedriften sørger for presis oppmåling både innen bygg og anlegg.

De er et autorisert serviceverksted for reparasjon og kontroll av lasere og måleinstrumenter som holder til i Fredrikstad. På Vei og Anlegg står GIS sammen med mer kjente Leica Geosystems. De kontrollerer alt for dem, og har i tillegg service på oppmålingslaserne deres.

- Alle varene vi selger, blir kontrollert og kalibrert i Fredrikstad før kunden får varen. Og det gjør jo ikke våre andre samarbeidspartnere. De andre får bare varene rett fra fabrikken, på en omlastingsterminal, gjerne i en container og så rett ut i butikkhylla, sier Dan-Thomas Jensen i GIS til Byggeindustrien.

Nøyaktighet er selve nøkkelen for all oppmåling, men Jensen og kollega Philip Vattøy forteller at ikke alt som ruller ut av fabrikken er like korrekt.

- Det kan være ganske store avvik. Leica-utstyret er veldig bra som det kommer.

Men mye annet vi tar inn er ikke så bra, men det luker vi ut før kunden får produktet.

Kunden skal alltid ha et produkt man kan stole på er bra, som er innenfor alle spesifikasjoner, sier Vattøy, og forteller at de får veldig får reklamasjoner.

- Hva kan et avvik føre til?

- Det kan føre til mye. Det er nesten sånn at jeg ikke tør å snakke om det. Si at du støper en platting, og bommer. At laseren din er feil, og du får fall feil vei. Da har du et problem, svarer Vattøy.

- Da bli det fort dyrt. Så det er en sikkerhet for kunden vår, og de skal vite at det vi leverer, er bra, legger Jensen til.

På Vei og Anlegg forteller de om stor interesse for produktene deres, og spesielt kabelsøkerne.