Dag Andresen. Foto: Tuva Skare

Dag Andresen: - Ser frem til å få en friere rolle i konsernet

Fredag morgen ble det kjent at konserndirektør i Veidekke Entreprenør, Dag Andresen, trer ut av konsernledelsen i selskapet og får en friere rolle under konsernsjef Arne Giske.

Fredag meldte Veidekke at etter nye vurderinger av prosjektporteføljen har konsernet besluttet å gjennomføre en nedskrivning på 550 millioner kroner i den norske anleggsvirksomheten. Samtidig valgte også konsernsjef Giske å gjøre noen endringer i konsernledelsen for å forsterke fokuset på den norske anleggsvirksomheten.

Den norske entreprenørvirksomheten deles i to: Øivind Larsen blir ny konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten og Hans Olav Sørlie blir konserndirektør for byggvirksomheten. Dag Andresen (56) trer ut av konsernledelsen og får et særskilt ansvar for forbedringsarbeid knyttet til anleggsvirksomheten – og vil fortsatt rapportere direkte til Giske.

- Timingen for offentliggjøringen av min nye rolle har selvsagt sammenheng med nedskrivingene som ble kjent fredag, men dette er også noe vi har snakket om i lengre tid. Jeg har nå sittet sammenhengende 25 år i konsernledelsen i Veidekke, og tok for en periode tilbake initiativ overfor Arne Giske om at vi burde gjøre noen endringer. Vi må tenke nytt og få nye og fremadstormende personer inn i denne posisjonen. Dette er noe som har modnet seg over tid, og timingen ble nå riktig, sier Dag Andresen til Byggeindustrien.

Andresen vil nå få en friere rolle hvor han skal bistå Giske og resten av konsernledelsen med strategiske vurderinger.

- I løpet av den første tiden skal jeg jobbe spesielt innen anleggssektoren, og bidra med å få anleggsskuta på riktig kurs. Vi skal definitivt tilbake høyt på banen – og vi har mange dyktige ansatte som skal få dette til å skje. Vi er dømt til å lyktes, sier Andresen.

Litt lenger frem skal ha jobbe strategisk på tvers av hele konsernet.

- Det betyr at jeg nok kommer til å jobbe like mye som før, men på en litt annen måte enn tidligere, legger han til.

Både Andresen og andre sentrale personer i Veidekke har vært sterkt involvert i ulike bransjeforeninger i byggenæringen over tid.

- Med min nye rolle vil jeg også da få muligheten til å bruke enda noe mer tid på denne typen oppgaver, blant annet som styreleder i BNL, forteller Andresen.