Coop Norge Eiendom kjøper næringsseksjonen i utbyggingsprosjektet Dalgårdstunet på Byåsen i Trondheim. Illustrasjon: Voll Arkitekter / Barlindhaug Eiendom

Coop Norge Eiendom kjøper næringsseksjonen i utbyggingsprosjektet Dalgårdstunet på Byåsen i Trondheim. Illustrasjon: Voll Arkitekter / Barlindhaug Eiendom

Coop Norge Eiendom kjøper næringsdelen av Dalgårdstunet

Coop Norge Eiendom AS kjøper næringsseksjonen i utbyggingsprosjektet Dalgårdstunet på Byåsen i Trondheim.

Det skriver eiendomsutvikler Barlindhaug Eiendom i en pressemelding mandag.

Coop Norge Eiendom og Barlindhaug Eiendom har, ifølge meldingen samarbeidet om utviklingen av Dalgårdstunet i lengre tid. Prosjektet består av næringsarealer i første etasje, samt 115 leiligheter fordelt på fire blokker, parkeringsanlegg og uteområder. Prosjektet vil bli gjennomført som fossilfri byggeplass og har ambisjon om å oppnå karakteren Very Good eller bedre i Breeam-Nor.

Coop Norge Eiendom har nå inngått avtale om kjøp av aksjene i Wigen Næring AS, som vil være eier av næringsseksjonen i det nye utbyggingsprosjektet. Coop Norge Eiendom vil overta næringsseksjonen når den er ferdig, og vil leie ut lokalene til det forbrukereide Coop-selskapet Norsk Butikkdrift AS for videre drift av Extra Ugla, lavprisbutikken som i dag holder til på eiendommen. I tillegg vil lokalene bli leid ut til andre næringsformål som apotek, blomster, frisør eller lignende, heter det i pressemeldingen.

Barlindhaug Eiendom har prosjektledelsen for prosjektet, gjennom sitt medeierskap i Wigen Bolig AS, selskapet som er tiltakshaver for Dalgårdstunet.

Første salgstrinn har vært i salg i to måneder, og så langt er 18 av 46 leiligheter solgt.

Bygget som huser dagens Extra‐butikk, planlegges revet i 2022, og den nye Extra‐butikken med andre virksomheter planlegges åpnet på senvinteren i 2024. Consto Midt-Norge er totalentreprenør for prosjektet, og hele utbyggingen planlegges ferdigstilt i løpet av 2024, skriver Barlindhaug i pressemeldingen.

– Vi er svært fornøyde med å inngå denne avtalen med Coop Norge Eiendom AS om kjøp av næringsarealene og vi ser frem til å sette spaden i jorden og realisere prosjektet, sier Marte Skistad Ødegaard, regionsjef for Barlindhaug Eiendom i Trondheim.