Illustrasjonsfoto: Caverion
Illustrasjonsfoto: Caverion

Caverion installerer 300 elbilladere for IKEA Norge

IKEA Norge og ladeoperatøren Recharge skal installere over 300 ladepunkter for elbiler på IKEAs norske varehus i 2022 og 2023. Caverion har fått oppdraget.

Det skriver Caverion i en pressemelding denne uken.

IKEA har hatt ladepunkter for elbiler på alle varehus i Norge siden 2016. Nå økes antallet og kapasiteten med over 300 ladepunkter. Oppgraderingen omfatter også 16 til 24 lynladere på hvert av IKEAs syv varehus i Norge.
Caverion leverer nyinstallasjoner og gjør teknisk vedlikehold, heter det i meldingen.
– For å lykkes med dette arbeidet er vi avhengige av å ha en installasjons- og servicepartner med kapasitet til å levere installasjoner i et omfang og kvalitet som er bransjeledende. E-mobilitet er på alle områder en ung og ny industri hvor alle ledd i verdikjeden skalerer hurtig opp, sier Morgan Lind i Recharge.
Roar Andersen, direktør for Forretningsutvikling, Salg og Marked i Caverion sier at e-mobilitet er et strategisk utviklingsområde for selskapet.
– Dette kan knyttes direkte til Caverions bærekraftsfokus. Gjennom de siste årene har vi utviklet bred kompetanse innen installasjon, drift og vedlikehold for ladere i hele organisasjonen rundt i Norge, basert på oppdrag for en rekke av hovedaktørene i markedet, sier Andersen.