Caverion skal stå for service og vedlikehold av transformatorer på hurtigladestasjoner for el-kjøretøy i Norge, Finland, Litauen, Latvia og Estland for Ionity. Foto Caverion

Caverion blir servicepartner for Ionity i fem land

Ladestasjon-leverandør Ionity har signert avtale med Caverion for service og vedlikehold av transformatorer på hurtigladestasjoner for el-kjøretøy i Norge, Finland, Litauen, Latvia og Estland.

Det skriver Caverion i en pressemelding mandag.

Roar Andersen, Direktør for forretningsutvikling i Caverion. Foto: Caverion

Ionity har, ifølge pressemeldingen, et mål om å bygge et nettverk av ladestasjoner på 350 kilowatt, som skal gjøre det mulig å lade elbiler på mindre enn 20 minutter, langs flere store europeiske motorveier.

‒ Vi ser etter internasjonale partnere som kan tilby oss pålitelig, profesjonell og rask service med samme høye kvalitet. Vi har jobbet med Caverion i Norge, og basert på vår erfaring var vi klare til å ta neste steg i partnerskapet vårt, sier Jan Haugen Ihle, direktør for Ionity-region EU Nord.

Roar Andersen, Direktør for forretningsutvikling i Caverion, forteller at smarte og bærekraftige tjenester er et strategisk satsningsområde i Caverion.

‒ E-mobilitet er en viktig del av smarte og bærekraftige byer, og stemmer godt overens med vårt fokus på bærekraft og sterke kompetanse innen smart teknologi. Vedlikehold av hurtigladestasjoner krever omfattende teknisk ekspertise og sertifisert erfaring. Dette har vi bevist at vi besitter, med de tusenvis av ladepunktene vi allerede har ansvaret for. Vi er veldig stolte av å utvide partnerskapet vårt med Ionity for å støtte Nord-Europas vei mot en bærekraftig fremtid, sier Andersen.

Selve driften av avtalen skal, ifølge pressemeldingen, styres sentralt av Caverion og utføres av lokale bedrifter i hvert land. For øyeblikket installerer Caverion nye ladestasjoner for Ionity i Norge og Sverige.