Byggmontasjefaget godkjent av Kunnskapsdepartementet

Onsdag morgen godkjente Kunnskapsdepartementet byggmontasjefaget, og dette skal nå legges i tilbudsstrukturen i videregående skole hos Utdanningsdirektoratet i løpet av noen dager.

– Faget har blitt til som et samarbeid mellom Betong Norge, Moelven, Norsk Stålforbund Fellesforbundet, Byggenæringens Landsforening Norsk Industri og mange av medlemsbedriftene. Dette kunne vi ikke realisert uten et sterkt trepartssamarbeid og en innsats på tvers av sektorene. 70-80 prosent av alle bygninger føres opp som industrielt byggeri med elementer av betong, tre og stål, derfor er dette det viktigste fellesløftet med hensyn til utdanning og kompetanse de siste årene, sier daglig leder John-Erik Reiersen i Betong Norge Betongelementforeningen i en melding til Byggeindustrien.

John Erik Reiersen. Foto: Svanhild Blakstad

John Erik Reiersen. Foto: Svanhild Blakstad

– Fagplanen har med seg ombruk og demontering av bygg, og klima og miljø er altså en viktig del av faget fra første dag, legger Reiersen til.

Utdanningsdirektoratet bevilger samtidig nær to millioner kroner til arbeidet med læremidler, og dette gjennomføres av Norsk Stålforbund, Betong Norge og Moelven i et arbeidsfellesskap med Byggenæringens Landsforening.

– Vi er utrolig glade for å tilhøre et sterkt og tverrfaglig fellesskap. Det er avgjørende for å lykkes med satsingen som vil gi byggmontørene et relevant fagbrev. Vi arbeider videre sammen med Byggenæringens Landsforening, Norsk Industri og Fellesforbundet om prinsippene for hvordan faget skal gjennomføres i VG opplæring. Målsettingen er at vi sikrer et god rekrutteringsgrunnlag og at faget blir etablert i flest mulig fylker, påpeker Reiersen.