Byggform forsterker UPM Plywood-samarbeid

Nylig inngikk Byggform AS et betydelig utvidet samarbeid med finske UPM Plywood, hvor Byggform skal distribuere nye og eksisterende varianter av kryssfiner.

Samarbeidet gir økt tilgang på hele produktspekteret til UPM, og innebærer at hovedproduktene finnes på lager i Norge. UPM Plywood i Finland er den største produsent av kryssfiner i Europa, skriver Byggform i en pressemelding.

Nå har Byggform og UPM Plywood i samarbeid lansert en plate av gran kryssfiner som er vannavstøtende. Dette er, ifølge Byggform, en ny teknologi hvor platene blir belagt med et trebasert middel som gir beskyttelse mot skiftende værforhold vann i en byggeperioden. Platene er lansert under WISA- merket, og blir kalt WISA-Spruce WR (Water Repellent).

Salgsdirektør i Byggform AS/ Byggma ASA, John Sæten, er sikker på at byggenæringen vil ha stor nytte av de nye platene.

- Platene gir både proffene og privatmarkedet bedre forutsetninger for å lykkes med sine prosjekter ved at de sparer både tid, penger og bekymringer. Man trenger for eksempel ikke å bruke tid på tildekking og avdekking dersom det skulle komme en regnskur, og man trenger ikke bekymre seg for opptørkingen etterpå. Platene vil holde seg stabile siden fukt ikke vil påvirke treverket på samme måte som på ubehandlede kryssfiner plater, sier han i meldingen.