Illustrasjon: AT Plan & arkitektur

Bygger Oslos høyeste massivtrebygg

SiO planlegger 330 nye studentboliger i massivtre på Kringsjå. Med 10 etasjer blir dette Oslos høyeste massivtrebygg.

Det skriver Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) i en pressemelding.

Prosjektet utgjør første byggetrinn i utviklingen av Kringsjå Studentby med planlagt byggestart sommeren 2016, og blir, ifølge pressemeldingen, det første store massivtreprosjektet i hovedstaden, med 10.000 kvadratmeter i areal og ni av ti etasjer i massivtre.

Det er i første fase snakk om 330 boenheter. Byggene får passivhusstandard, og ferdigstilles etter planen i løpet av 2017.

Dette er første gang det bygges nye studentboliger på Kringsjå studentby siden 1991, og prosjektet markerer også starten på utviklingen av Kringsjå til en mer attraktiv og levende friluftstudentby, skriver SiO i pressemeleldingen.

SiO planlegger å bygge totalt 3.000 nye studentboliger i Oslo innen 2020, og skriver i meldingen at man først og fremst vil bygge i massivtre på Kringsjå.

SiO planlegger to nybygg på henholdsvis åtte og ti etasjer med ettromsleiligheter og parboliger på Kringsjå.

Arkitektkontoret AT Plan & arkitektur har vunnet oppdraget om å tegne de nye studentboligene i konkurranse med flere store nasjonale og internasjonale aktører.

– Vi er stolte over å ha vunnet arkitektkonkurransen, og gleder oss til å samarbeide om massivtreprosjektet med SiO, som er en av de store boligutbyggerne i Oslo, sier sivilarkitekt Tormod Raen i AT Plan og arkitektur.