Erik Stokkeland og Stian Søhoel.

Bravida og Futurehome inngår strategisk samarbeid

Futurehome og Bravida inngår strategisk samarbeid om en nasjonal utrulling av smarthusteknologi. 

Avtalen omfatter i første omgang Norge, med planer om å utvide til resten av Skandinavia. Målsettingen er å gjøre Smarthus til allemannseie.

Futurehome utvikler smarthusløsninger som lar kundene fjernstyre og automatisere belysning, oppvarming, ulike apparater og låser, og få alarmer ved kritiske hendelser som innbrudd, brann og vannlekkasje.

Futurehome og Bravida har samarbeidet om å utvikle løsninger som effektiviserer smarthus-installasjoner siden 2014, noe som skal ha resultert i at prisen på en profesjonell smarthusinstallasjon i en eksisterende bolig er redusert.

- En del av prisreduksjonen skyldes standardisering av produkter og automatisering av prosessene rundt prosjektering, kjøp og installasjon, heter det i en pressemelding.

- Futurehome er utrolig fornøyd med å nå kunne tilby landsdekkene installasjon av vår smarthusløsning gjennom en solid aktør som Bravida. Bravida har vært en fantastisk samarbeidspartner og har bidratt helt siden 2014 med tilgang til ekspertise, piloter og lokaler. Nå gleder vi oss til å ta neste steg i samarbeidet vårt, sier CEO og medgründer Erik Stokkeland.

- Smarthusrevolusjonen i de norske hjem har latt vente på seg på grunn av kompliserte systemer og et fragmentert tilbud til markedet. Markedet har vært for spesielt interesserte og teknisk kyndige. Det har igjen ført til høye priser for kundene. Bravida har samarbeidet tett med Futurehome gjennom flere år for å bøte på nettopp dette, og nå er vi klar til å rulle ut løsningen i stor skala, sier Stian Søhoel, markedsdirektør i Bravida.