Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Katrine Lunke / Bravida

Bravida kjøper Nord-Klima

Bravida har inngått avtale om kjøp av ventilasjons- og blikkenslagerbedriften Nord-Klima i Tromsø.

Det skriver Bravida i en pressemelding tirsdag.

– Vi oppfatter Bravida som en kompetent ny eier av Nord-Klima. Virksomheten kan dermed fortsette sin gode utvikling - nå som del av et bredere totalteknisk tilbud, sier Arild Karlsen, eier av A.K.Holding og daglig leder i Nord-Klima.

Nord-Klima har 32 ansatte, og omsatte i 2014 for cirka 70 millioner kroner. Selskapet har avdelinger i Tromsø og Vadsø, og tilbyr blant annet tekniske installasjoner innen ventilasjon, kjøling og automatikk.
– Vi er i en bransje som daglig utfordres til mer effektiv jobbing, samtidig som marginene våre er svært lave. For å sikre en god faglig utvikling og leveranseevne på stadig mer komplekse og sammensatte bygg og prosjekter, er det avgjørende å være ekstremt spesialisert eller være stor nok med tverrfaglig kompetanse. Vi i Bravida ser på Tromsø og regionen rundt som et interessant marked, og vi ser at vi må ha en god størrelse i regionen. Vi er allerede representert innen elektro, rør og ventilasjon i Tromsø. Med oppkjøpet av Nord-Klima,og deres verdifulle kompetanse, og muligheten for å få samlet den og vår kompetanse ett sted, står vi langt sterkere i arbeidet med å bistå aktivt i den videre utviklingen av Tromsø og regionen. Det ser vi frem til, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

Bravida kjøper 100 prosent av aksjene i Nord-Klima, med overtagelse 1. oktober 2015.