Bør få fart på husbygginga

- Regjeringas nye krisepakke til bankene er rett medisin for husbransjen. Det sier markedsjef i Nordbohus, Per Arne Bakken.

- Over hele landet har vi hatt kunder som har ønsket å bygge hus, men som har opplevd at bankene har holdt igjen. Nå håper vi bankene gir regjeringens medisin videre til sine kunder.

Landets nest største

Nordbohus er landets nest største husprodusent med 60 lokalkontor. - Mange av våre kunder, er de som drømmer om et hus utenfor bykjernen. Dette er en kundegruppe som bare i begrenset grad har vært veldig påvirket av krisetenking, sier Bakken. Våre lokalkontorer har siden nyttår rapportert om at kundene har kommet tilbake på visninger. Det skrives nye kontrakter. Det som er viktig nå er at bankene låner ut penger til disse kundene igjen. Det bør det absolutt være mulighet for med denne krisepakken, sier Bakken.

Folk søker trygghet

Folk søker trygghet og hjemlige verdier i disse tider. Derfor blir det med eget hjem veldig viktig. Som boligprodusent har vi levd tett med folks tanker rundt dette i høst. Vi har tegnet om husene for å kutte kostnader slik at bankene skulle gi lån. Vi har utsatt prosjekter slik at kundene skulle få solgt sitt gamle hus først.

Bankene må gi medisinen videre

Nå har vi tro på at bankene lettere kan komme vanlige folk i møte, slik at de slipper å leve i unødvendig usikkerhet. Med denne krisepakken og en rente fra Norges Bank som siden oktober har gått ned med 3,25 prosentpoeng til 2,5 prosent så har vi tro på at det er medisin som virker. Men da må bankene gi medisinen til kundene sine, sier Bakken.