HMS-arbeidet til Block Watne gir resultater

- Det er gledelig å se at HMS-fokuset har gitt gode resultater i 2018, sier direktør operativ enhet Per Nesbakken, med hovedansvaret for HMS i Block Watne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

- Med over 350 egenansatte tømrere som produsere i ulike værforhold hver eneste dag er det en utfordring å unngå skader, men ingen umulighet, sier Nesbakken i en pressemelding.

I 2015 satte Block Watne et økt fokus på HMS. Dette fordi de hadde alt for mange H1 og H2-skader, samt at RUH-rapportering var nærmest fraværende.

- I 2018 har vi fem H1-skader, 32 H2-skader og 605 registrerte RUH. I 2016 hadde vi kun 29 innmeldte RUH. Vi er fremdeles ikke fornøyd med at vi har H1 og H2-skader og jobber kontinuerlig med forebygging og å bygge HMS-kultur hver eneste dag. HMS er ferskvare og krever kontinuerlig oppmerksomhet, sier han.

- Vi er heldige som har en eier som OBOS-konsernet som setter HMS høyt på dagsorden og som preger Block Watne sin ledelseskultur for HMS-arbeidet. Ledergruppen i Block Watne utfører flere uanmeldte HMS-tilsyn gjennom året. Dette for å lære samt å ha en dialog med driften. Høsten 2017 ble det opprettet en ny HMS-stilling hvor vi splittet KS og HMS og HMS-sjef Anita Grønnvold ble ansatt, noe som har vist seg å være en klok beslutning. Med Anita sin kunnskap, engasjement og erfaring har vi fått endret en ikke ønsket-HMS kultur, satt større fokus og opplæring på HMS, og vi ser nå resultatene, forteller Nesbakken.

I disse dager settes det ytterligere fokus på «De Kritiske Fem» i selskapet:

1. Arbeider i høyden
2. Farlig energi
3. Maskinsikkerhet
4. Maskinsikring
5. Hengende last

- I Block Watne skal ingen bli skadet på jobben, hverken egenansatte, underentreprenører eller leverandører. Alle skal komme hele hjem hver eneste dag hele året igjennom, sier Anita Grønnvold og Per Nesbakken.

Powered by Labrador CMS