Salgsleder Bent Schjønnesen-Nygaard (til høyre)og faglig leder Bjørn Erik Knudsen i Alturo, gleder seg over det nye liftkonseptet fra italienske Barin. –Maskinene er ikke kommet til Norge ennå, men vi ser et godt marked som venter, sier Schjønnesen-Nygaard.

Blir norsk eneimportør av italienske bruvedlikeholdsmaskiner

Grove Knutsens datterselskap Alturo har blitt norsk eneimportør av bruvedlikeholdsmaskiner fra det italienske konsernet Barin.

Den italienske fabrikken, som holder til i nærheten av Venezia, har produsert maskiner og utstyr til bruvedlikehold siden 1963.

Salgsleder Bent Schjønnesen-Nygaard i Alturo gleder seg over det nye agenturet.

– Fabrikken leverer rundt 20 standardmaskiner, men samtlige maskiner leveres på bestilling, og skreddersys hver enkelt kundes behov, sier Schjønnesen-Nygaard til Byggeindustrien.

Fritt chassisvalg

Det vil si at kunden selv kan velge chassis, og at Alturo skaffer de løfteanordningene som kunden ønsker. Maskinene brukes til blant annet inspeksjon av sprekkdannelser i bruer, innfesting av rekkverk og til generell rehabilitering.

– I år har vi stipulert salget til å bli mellom to og fire maskiner, og leveringstiden er på fem måneder. Vi har vært i kontakt med noen utleieselskaper, og responsen er svært positiv, sier salgslederen.

Tunge entreprenører

Han forteller at den store kundegruppen for øvrig er tunge entreprenører innen betongrehabilitering.

– Vi skal også samarbeide med RGA-liftservice i tillegg til vår egen servicemann om dette konseptet. Etter å ha vært på besøk hos den italienske fabrikken, kan vi fastslå at maskinene er spekket for nordiske forhold, fortsetter han.

Opptil 23 meter

De minste maskinene sitter på et 4,4 tonns chassis med en lift som går seks meter høyt under brua. Den største maskinen, med en totalvekt på 32 tonn, går 23 meter under brua med en kurvvekt på 600 kilo.

– Vi ser for oss at maskiner som kan gå 14 eller 17 meter høyt, vil utgjøre hovedtyngden i salget. De aller fleste inspeksjonsunitene kan dessuten skaffes med jernbaneunderstell, sier Schjønnesen-Nygaard.

Tar med kundene

Når kunder bestiller maskinene, vil de også bli tatt med til fabrikken i Italia – både for å gjøre justeringer på anordningene underveis i produksjonen, men også til et todagers kurs i forbindelse med overlevering av maskinen.