BKK og Cramo inngår samarbeid. Foto: BKK

BKK og Cramo sammen om mobile lade- og batteriløsninger til byggeplasser

BKK og Cramo har inngått et samarbeid om utleie og distribusjon av mobile lade- og batteriløsninger til bruk på bygg- og anleggsplasser.

Det utradisjonelle samarbeidet mellom energiselskapet og utleieselskapet skal sikre leie og distribusjon av lade- og batteriløsninger til bygg- og anleggsplasser i hele Norge.

 – Økte krav til utslippsfrie bygg- og anleggsplasser vil kreve flyttbare og skalerbare løsninger for lading av maskiner og utstyr. Det blir også vesentlig å sikre nok tilgang til det økte effektbehovet for å kunne gjøre prosjektene utslippsfrie, sier Camilla Moster i BKK i en pressemelding.

BKK og Cramo ble kjent som deltakere i Pilot-E prosjektet «Energipartner til utslippsfrie byggeplasser», der flere aktører sammen på tvers av verdikjeder jobber for å finne gode løsninger for utslippsfri byggeplasser.

– Vi fant raskt ut at vi hadde mange felles tanker om samarbeid og løsninger, og vi i Cramo er stolte av å være første utleieselskap i Norge som sammen med et energiselskap kan levere en komplett løsning med elektrisk infrastruktur til byggeplasser, forteller Veronica Oestreich i Cramo i en kommentar.

Samarbeidspartnerne er allerede leveringsdyktige på både normalladere og hurtigladere, mens batteribank er under testing og forventes å være leveringsklar til høsten.