HR-sjef Chase He i Caterpillar Xuzhou (fra venstre), Jarle Kleppan, salgsdirektør i Pon Equipment, Roger Kjenås, daglig Leder i Isachsen Maskin, Frank Ole Sørensen, daglig leder i Hæhre Maskinutleie, Pål Brandvold, storkundeansvarlig i Pon Equipment og Arthur Liu, operations Manager i Caterpillar Xuzhou. Foto: BetonmastHæhre

BetonmastHæhre med Pon-avtale i Kina

BetonmastHæhre-selskapene Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg har inngått en intensjonsavtale med Caterpillar-forhandler Pon Equipment AS om kjøp av et 20-talls Cat-maskiner.

Det skriver BetonmastHæhre i en pressemelding fredag.

Avtalen ble inngått i forbindelse med et besøk på Caterpillar-fabrikken Xuzhou i Kina, og består av i hovedsak gravemaskiner, hjullastere og dosere som skal i jobb for Isachsen Maskin og Hæhre Maskinutleie.

Foto: BetonmastHæhre

Som et resultat av flytting av Caterpillars produksjon fra Belgia vil Caterpillar levere sine maskiner fra andre deler av verden. Kina skal nå produsere gravemaskinene 374F og 390F for det europeiske markedet, heter det i meldingen.

– Hæhre har, fra tidligere, i bestilling fire av 95-tonneren, 390F, så vi fant det helt naturlig å ta turen ned for å få bekreftet Pon sin forsikring om at disse leverer samme kvalitet som hvilken som helst annen Cat-fabrikk i verden. Dette har vi absolutt fått bekreftet, og vi har ingen betenkeligheter med å fortsatt ha en stor del av flåten bestående av Cat-maskiner også i framtiden, selv om noen modeller er produsert på kinesiske fabrikker. Her er det uten tvil kvalitet i alle ledd, uttaler daglig leder i Hæhre Maskinutleie, Frank Ole Sørensen.

Intensjonsavtalen omhandler både utskifting av eksisterende maskiner og økning av flåten.

– Det var nyttig å kunne kombinere inngåelsen av denne avtalen med et besøk på en av Caterpillars fabrikker i Kina, da maskiner produsert i Kina fort kan bli en realitet i fremtiden også for Isachsen, sier daglig Leder i Isachsen Maskin, Roger Kjenås i pressemeldingen.

Xuzhou fabrikken i Kina er den største gravemaskinfabrikken til Caterpillar. Fabrikken ble kåret til beste Cat-fabrikk i 2013 og 2016. Den har eksistert siden 1994, med hovedsakelig produksjon av gravemaskiner og gravemaskinunderstell, skriver BetonmastHæhre i pressemeldingen.