BetonmastHæhre skal bygge Drammen stasjon A2, et 11-etasjers BREEAM-sertifisert kontorbygg for Bane NOR Eiendom. Bygget skal være innflyttingsklart i januar 2020. Ill. RIFT og NSW

BetonmastHæhre bygger kontorbygg i Drammen for Bane NOR Eiendom

BetonmastHæhre har inngått avtale med Bane NOR Eiendom om prosjektering og bygging av Drammen stasjon A2, et 11-etasjers kontorbygg beliggende rett ved jernbanestasjonen i sentrum av byen.

Kontrakten har en verdi på om lag 253 millioner kroner ekskl. mva.

Drammen stasjon A2 skal bli et moderne kontorbygg med høy miljøprofil. Bygget skal tilfredsstille krav til passivhusstandard og oppnå energimerke A i tillegg til gjeldende byggteknisk forskrift. Det skal også BREEAM-sertifiseres og oppnå klassifiseringsnivå «Very Good». Byggeplassen skal dessuten være fossilfri.

- Vi er både stolte og ydmyke over å ha vunnet konkurransen om å bygge det som skal bli Drammens flotteste og mest miljøvennlige kontorbygg, sier Eskil Thorkildsen, daglig leder i BetonmastHæhre Buskerud-Vestfold.

- Dette er et bevis på at satsingen vår i den attraktive Drammens-regionen gir resultater, tilføyer Thorkildsen.

- BetonmastHæhre leverte et gjennomarbeidet tilbud som svarte til våre høye forventninger på miljø, kvalitet og gjennomføringsevne. I tillegg var BetonmastHæhre konkurransedyktige på pris, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Oppstart av detaljprosjekteringen skjer umiddelbart, og byggestart er planlagt til sommeren. Overlevering er avtalt til 31. desember 2019. Kontorbygget blir på cirka 12.500 kvadratmeter, med Statens vegvesen som den planlagte største leietakeren. NSW arkitektur er arkitekter og ansvarlig søker for prosjektet.

Oppføringen av Drammen stasjon A2 er ledd i en større utbygging i regi av Bane NOR Eiendom, som også inkluderer et nytt konferansehotell. Målet er utvikle en ny, levende bydel i tilknytning til byens togstasjon.