Eivind Heimdal og Kjersti Kvalheim Dunham

Betongpris til Kvalheim Dunham

Betongforenings innsatspris er tildelt Kjersti Kvalheim Dunham som er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1994 med hovedoppgaven «Prøving og dokumentasjon av skumbetong». 

Hun startet som betongteknolog i Franzefoss. Etter få år ble det lederstilling som regionleder for betongproduksjonen på Østlandet. Starten var i så måte med beina plantet i fersk betong og en hverdag med maskinsand, betongproduksjon og produksjonskontroll.

Fra 2001 har prisvinneren vært ansatt i Statens vegvesen, Vegdirektoratet. Der gikk prisvinneren likegodt rett inn som seksjonsleder, først for Betongkontoret, deretter for Materialteknisk seksjon, og deretter for Tunnel- og Betongseksjonen. 

Prisvinneren har i perioder fungert som direktør på Trafikksikkerhet-, Miljø- og Teknologiavdelingen; og det parallelt med seksjonslederjobben!

Hun har fra februar 2015 vært prosjektleder for FoU-delen av Fergefri E39-prosjektet i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Samtidig med dette, er det vanskelig å finne de aktiviteter, styreverv og komiteer i bransjen nasjonalt og internasjonalt prisvinneren ikke har deltatt i. Blant de mange verv som kan nevnes er:
FEHRL Executive Committee, styremedlem BAE programmet i Prosjekt Norge, styremedlem i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, visepresident i Norwegian Tunneling Network og styremedlem i Kontrollrådet (2004-12).
I Norsk Betongforening har hun vært styremedlem fra 2008, styreleder fra 2011 til årsmøte i 2015, medlem i internasjonal komitè og sitter nå i fagkomiteen. 

Som styreleder hadde Norsk Betongforening en meget dyktig og entusiastisk leder.
Der bidro hun bl.a. til å dele opp årsmøtet og Norsk Betongdag, noe som var et interessant og godt grep. Årsmøte i april har nå sammen med et faglig seminar, blitt et nytt treffpunkt for alle betonginteresserte personer.

Prisvinneren har et energinivå som de fleste kan misunne. Mange har nok opplevd prisvinneren småspringe mellom ulike avtaler - gjerne med høyhælte sko og kreative kjoler, og alltid med et smil og et smittende godt humør, og en latter som sitter løst. Men, uansett hastighet - alltid tid til en stopp og en hyggelig prat. Prisvinneren må sies å være mildt sagt utadvendt, er flink til å spre entusiasme og som sjef, flink til å framsnakke nære kolleger.