Foto: Ole Martin Wold / NTB

Behandler NTNUs campus-planer

Bygningsrådet i Trondheim kommune sskal behandle Statsbyggs anbefalinger til de to første planområdene i campussamlingen ved NTNU.

Planarbeidet for NTNU Campussamling er delt opp i fem planområder. Tidligere i vår leverte Statsbygg inn sine anbefalinger for de to første planområdene, Høgskoleveien/Grensen og Hesthagen/Vestskråningen, til kommunen. Tirsdag 20. april behandles anbefalingene av bygningsrådet, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Området Hesthagen og Vestskråningen er tiltenkt en nøkkelrolle i å binde sammen NTNUs fagmiljø innen økonomi og ledelse med teknologimiljøene på Gløshaug-platået. Langs Høgskoleveien mellom Studentersamfunnet og hovedbygningen på Gløshaugen og Grensen anbefales å lage et kraftsenter for fagene kunst, arkitektur, musikk og design.

– Høgskoleveien og Grensen er det viktigste området i campussamlingen for å skape et aktivt og levende område som trekker campus mot byen og byen til campus. Sammen med Studentersamfundet og nye lokaler for NRK vil NTNUs mest utadvendte aktiviteter her kunne bidra til ny og spennende byutvikling, sier prosjektdirektør Helga Loholt i Statsbygg i meldingen.

Statsbygg er fornøyd med at kommunedirektøren i sin innstilling mener Statsbyggs anbefalte alternativ kan legges til grunn for det videre planarbeidet. Statsbygg vil bearbeide alternativet videre for å sikre kulturminneverdier, naturverdier og allmenn ferdsel, skriver de i pressemeldingen.