Rehabiliteringen av rådhuset i Gjøvik er en av kontraktene Backe Oppland har sikret seg den siste tiden.

Backe Oppland med tidenes ordrereserve

Backe Oppland har vunnet flere store kontrakter den siste tiden og sitter nå på en ordrereserve på cirka en milliard kroner.

Administrerende direktør Helge Nakken i Backe Oppland. Arkvifoto.

Det skriver Gjøviks Blad.

I løpet av kort tid har Backe Oppland vunnet flere store kontrakter som sikrer selskapet betydelig aktivitet de kommende to årene. Blant annet rehabiliterer entreprenøren Gjøvik rådhus, og de skal bygge nytt helse- og omsorgssenter i Østre Toten. Den siste tiden har Backe Oppland også sikret seg byggingen av et studentboligprosjekt i Røverdalen i Gjøvik, og de skal bygge skole, flerbruks- og svømmehall i Nittedal.

Det Gjøvik-baserte entreprenørselskapet har aldri hatt en større ordrereserve.

– For oss er dette historisk. Vi har aldri vært i nærheten av en så stor ordrereserve, sier administrerende direktør Helge Nakken til Gjøviks Blad.

Kontraktene Backe Oppland har sikret seg kom etter en periode med flere andreplasser i anbudskonkurranser, og smaker derfor ekstra godt for entreprenørselskapet.

– For oss hadde det blitt en stusselig vinter uten disse jobbene, sier han til lokalavisen.

Backe Oppland forventer en omsetning på 500 millioner kroner i 2018. Det betyr en betydelig økning sammenlignet med årets omsetning, som havner på cirka 300 millioner.