Illustrasjon: Kontur

Backe Oppland bygger Gjøvik Rådhus

Oppdraget har en verdi på cirka 100 millioner kroner eks. mva. Planleggingen er allerede godt i gang, og tilrigging og fysisk oppstart vil skje i løpet av et par uker, melder Backe Oppland.

Arbeidene omfatter cirka 12.000 kvadratmeter, og er planlagt ferdig årsskiftet 2018/2019.

Bygget skal i prinsipp strippes helt ned til råbygget. Dette arbeidet er en egen entreprise og er første etappe som går så snart tilriggingen er på plass. Så vil det gå slag i slag – med bygningsmessige arbeider som oppgraderer bygget til dagens standarder og krav – etterfulgt av tekniske sideentrepriser på blant annet varme sanitær og sprinkelanlegg, ventilasjon, el-installasjoner med tele/data, automatikk og heis. Backe Oppland har koordineringsansvar og riggytelser for disse entreprisene.

- Dette er et oppdrag vi gleder oss til å ta fatt på! Vi er i god dialog med kunden og rådgiverteamet, og gleder oss til å sette oss ned sammen med sideentreprenørene og komme i gang! Byen fortjener et godt og funksjonelt rådhus, og det får vi nå, sier administrerende direktør Helge J. Nakken i Backe Oppland i en pressemelding.

Oppdragsgiver / tiltakshaver er Gjøvik Rådhus AS v/ Industribygg AS, som har engasjert byggeledelse, prosjektledelse og SHA-koordinator fra h.h.v. Norconsult, KONTUR og Sweco.